Sari la conținut
Gabriel

Finala UEFA CHAMPIONS LEAGUE !

Recommended Posts

You don't have permission to view this hidden content

 

 

FC Barcelona - Juventus . "Bătrâna Doamnă" . Cele două sunt şi singurele care pot face tripla campionat- Cupă - UCL.
 
Catalanii sunt la un pas de titlu, având patru puncte în faţa rivalei Real, cu două etape rămase de disputat, şi sunt calificaţi în finala Cupei Regelui, unde vor da piept cu Athletic Bilbao. De partea cealaltă, Juve e deja campioană în Italia şi se va bate în ultimul act al Cupei cu echipa lui Radu Ştefan, Lazio.
 
Ultima oară când s-a întâmplat acest lucru a fost în campania 2009-2010, atunci când Inter şi Bayern au luptat până la final pentru triplă, una reuşită atunci de echipa lui Cristi Chivu.
 
Barcelona şi Juventus nu au disputat niciodată finala Ligii. Cele 8 întâlniri au avut loc în optimi, sferturi sau semifinale europene. Bilanţul îi este favorabil grupării torineze, care s-a impus de 4 ori, înregistrând două egaluri şi două înfrângeri. Fiecare şi-a adjudecat câte două calificări din dublele eliminatorii.
 
Atât pentru catalani, cât şi pentru piemontezi, va fi a opta finală din cea mai importantă competiţie inter-cluburi, primii au 4 trofee în vitrină (1991-92, 2005-06, 2008-09, 2010-11), în timp ce bianconerii au numai două (1984-85, 1995-96).
 
Lionel Messi nu a evoluat niciodată într-un meci oficial împotriva lui Juventus. Singura partidă în care argentinianul a înfruntat "Bătrâna Doamnă" a fost un amical, în 2005, încheiat la egalitate, 2-2.
 
Finala UEFA Champions League se va desfăşura pe 6 iunie, la Berlin, şi meciul dintre Barcelona şi Juventus va fi transmis ÎN DIRECT de Digi Sport 1.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×